Σεμινάριο Barista
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
- Το Σεμινάριο BARISTA απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και το βιογραφικό τους και να εργαστούν σε ένα επάγγελμα αυξημένης ζήτησης όπως του barista, αποκτώντας παράλληλα μια σημαντική πιστοποίηση από ένα μεγάλο οργανισμό
- Σε αποφοίτους διαφόρων ειδικοτήτων του τουριστικού τομέα που επιθυμούν να λάβουν την απόλυτη εξειδίκευση σε ένα ένα προσοδοφόρο επάγγελμα και να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους
- Σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εργαζόμενους στην καφεστίαση που θέλουν να μυηθούν στην τέχνη του καφέ
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΚΟΣΤΟΣ
A. Θεωρία με διαδικτυακή εκπαίδευση
Θεωρητικά Πρώτο μέρος
- Τι είναι ο καφές και τι επηρεάζει την ποιότητα του μέχρι να έρθει στα χέρια μας
- Τι είναι η ξηρή επεξεργασία
- Καβούρντισμα: Ο σημαντικότερος παράγοντας στην επιλογή μεθόδου παρασκευής
- Διαφορές στις ποικιλίες Arabica Vs Robusta
- Φύλαξη και αποθήκευση
- Κατηγοριοποίηση των ροφημάτων καφέ
- Ιστορική διαδρομή του καφέ φίλτρου
- Ιστορική διαδρομή του καφέ espresso
- Mocha Pot ή Stove top coffee
- Cold Brew: Κρύα εκχύλιση και τα μυστικά της
- Στιγμιαίος καφές: Μύθοι και αλήθειες
- Προετοιμασία και οργάνωση πόστου εργασίας
- Μηχανή καφέ: Η εξέλιξή της μέχρι και σήμερα
- Μύλος άλεσης: Τι πρέπει να γνωρίζουμε
- Τι προκαλεί πικρή γεύση στον καφέ και πως το προλαμβάνουμε
- Τι προκαλεί γρήγορη εκχύλιση
- Συμπίεση (Tamping)
- Καθαρισμός
- Απαραίτητα αξεσουάρ
- Καφές στο μπρίκι και σε αυτόματη συσκευή
- Στιγμιαίος κρύος (φραπέ): Πιθανές αστοχίες και αντιμετώπισή τους
- Στιγμιαίος ζεστός: όλες οι γνωστές τεχνικές
- Ποιες συνθήκες επηρεάζουν την ποιότητα σε κάθε μέθοδο παρασκευής
- Γαλλική πρέσα
- Aeropress
- Pour over
- Clever
- Cold brew
- Ο δεκάλογος του σωστού espresso
- Ορθή τεχνική και επεξήγηση της κάθε πρακτικής
- Όλες οι γνωστές συνταγές με ιστορική αναφορά, ορθές αναλογίες και εκτέλεση τους
- Ονομασία και αναλογίες σύμφωνα με το Italian Coffee Institute
- Πως δημιουργούμε βελούδινη κρέμα
- Πως σερβίρουμε σωστά την κρέμα και πως την μοιράζουμε ισόποσα
- Συνταγές με ορθές αναλογίες και εκτέλεσή τους
- Espresso freddo
- Cappuccino freddo και παραλλαγές του
- Σοκολάτα ρόφημα
- Κρύα σοκολάτα
- Τσάι
- Καθαρισμός
- Espresso freddo
- Cappuccino freddo και παραλλαγές του
- Σοκολάτα ρόφημα
- Κρύα σοκολάτα
- Τσάι
- Καθαρισμός
Εξέταση: Στο τέλος της κάθε ενότητας
Διάρκεια : Ο κωδικός σύνδεσης σας δίνει πρόσβαση για μια εβδομάδα
Κοστος : 500€
B. Πρακτική (με φυσική παρουσία)
Στη συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης της θεωρίας
Αναλύουμε τη λειτουργία του μύλου και εξασκείστε στη ρύθμισή του.
Συνεχή πρακτική και εξάσκηση στην παρασκευή esspresso, cappuccino, freddo αλλά και των κλασσικών επιλογών ελληνικού, φίλτρου, φραπέ και ροφημάτων.
Κάθε εκπαιδευόμενος εξασκεί την πρακτική του σε ατομικό coffee station
Εξέταση: Πρακτική
Διάρκεια: 3 ημέρες (6 ώρες ανά ημέρα)
Γ. Έξτρα Πρακτική (με φυσική παρουσία)
Στην περίπτωση που επιθυμεί ο εκπαιδευόμενος να εξασκηθεί περισσότερο μπορεί να επιλέξει ακόμη δύο ημέρες πρακτικής στην συνέχεια της πρώτης του εκπαίδευσης.
Διάρκεια: 2 ημέρες (6 ώρες ανά ημέρα)
Με την πληρωμή, θα λάβετε ένα μοναδικό κωδικό και τον σύνδεσμο στην εξειδικευμένη πλατφόρμα.
Με την χρήση του κωδικού αποκτάτε πρόσβαση χρήσης για μια εβδομάδα.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ
Η Εκπαιδευτική Μέθοδος της Depententia Barista Academy δημιουργεί επιτυχημένους επαγγελματίες στο χώρο του καφέ.
Μετά από μελέτη πολλών ετών καταλήξαμε στο ότι η θεωρητική κατάρτιση είναι η σημαντικότερη αλλά και η πιο επίπονη. Για αυτόν τον λόγο δημιουργήσαμε ένα σύστημα τηλε- εκπαίδευσης ώστε να μπορείτε να το παρακολουθείτε εξ’ αποστάσεως αλλά και να επαναλαμβάνεται τα σημεία που δεν καταλαβαίνετε όσες φορές θέλετε
Η πρακτική άσκηση είναι επίσης σημαντική όσο και η θεωρία αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνει αρκετές επαναλήψεις για την καλύτερη αφομοίωση της. Για το λόγο αυτό παρέχουμε ατομικό πόστο για τον κάθε ένα εκπαιδευόμενο για να έχει την διάθεσή του ένα πλήρες πόστο, όπως αυτό που θα συναντήσει στην αγορά εργασίας.
Η διδακτέα ύλη και η πρακτική περιλαμβάνουν τις Διεθνείς συνταγές αλλά και αυτές που λόγω κλίματος παραγγέλλονται στην Ελλάδα (freddo, Frape κλπ)
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ
- Δυνατότητα παρακολούθησης ανά ημέρα σε διαφορετικές περιόδους πραγματοποίησης του επιπέδου
- Σύστημα εκπαίδευσης προσαρμοσμένο στα ελληνικά ροφήματα
- Τεχνική εκμάθηση του εξοπλισμού για την αρτιότερη συντήρησή του
- Ατομικό work station για τον κάθε μαθητευόμενο
- Στο σύνολο των 30 ωρών τουλάχιστον οι μισές είναι πρακτική άσκηση
- Παροχή προϊόντων (καφέ, γάλα κλπ) για την εξάσκηση χωρίς όριο
- Αυστηρή εξέταση με δικαίωμα επανεξέτασης χωρίς χρέωση
- Παροχή εγχειριδίου με ανάλυση της διδακτέας ύλης στα ελληνικά
- Δυνατότητα εξάσκησης σε simulator πραγματικών συνθηκών εργασίας
ΠΑΡΟΧΕΣ
- Ατομικό Work Station για τον κάθε εκπαιδευόμενο
- Παροχή εγχειριδίων με την ύλη των Σεμιναρίων
- Εξετάσεις και Βαθμολόγηση
- Παροχή προϊόντων (καφέ, γάλα κλπ) για την εξάσκηση χωρίς όριο
- Στο σύνολο των 30 ωρών τουλάχιστον οι μισές είναι πρακτική άσκηση
- Παροχή προϊόντων (καφέ, γάλα κλπ) για την εξάσκηση χωρίς όριο
- Αυστηρή εξέταση με δικαίωμα επανεξέτασης χωρίς χρέωση
- Παροχή εγχειριδίου με ανάλυση της διδακτέας ύλης στα ελληνικά
- Δυνατότητα εξάσκησης σε simulator πραγματικών συνθηκών εργασίας
ΤΙΤΛΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Με την ολοκλήρωση του επιπέδου χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης.